Yunan profesörden ilginç Rus-Türk-Ermeni tespiti!

Yunan profesörden ilginç Rus-Türk-Ermeni tespiti!
Haber Merkezi - 27 Eylül 2021 Abone Ol

Yunan Profesör ve stratejist İonnis Mazis, Rusya Lideri Vladimir Putin’in Türkiye’yi kullanarak Ermenistan’a büyük bir ders verdiğini iddia etti.

Putin’in Türkiye’yi kullanarak Ermenistan’a bir ders verdiğini ileri süren Mazis: “Rusya, Türkiye’nin bir savaş ortamı oluşturmasına izin verdi ve Türkiye bu savaşa aktif olarak katıldı. Paşinyan’ın Ermenistan’ın güvenliğinin Moskova’ya borçlu olduğunu anlaması için bu gerekliydi” dedi.

Dağlık Karabağ Savaşı öncesi “büyük bir kahraman” olarak gösterilen Paşinyan’ın şu anda ülkesinde “hain” olarak anıldığını dile getiren Mazis, Ermenistan’ın Batı’nın vaatlerine kandığını belirterek şöyle dedi:

“Bazı vaatleri dinleyerek Batı’ya döndüler ama Batı’dan onları destekleyen birini gördünüz mü? Sadece Macron ve o da bunu sadece sözlü olarak yaptı. Putin ikinci bir Ukrayna’ya sahip olmak istemedi.”



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir