Acil Yayalım

ABD yeni yönetimi Türkiye’ye tehditle işe başlıyor!

FILE - In this Nov. 24, 2020, file photo, Tony Blinken speaks at The Queen theater in Wilmington, Del. Blinken as his secretary of state. President-elect Joe Biden nominated Blinken as his secretary of state. (AP Photo/Carolyn Kaster, File)

ABD’nin başkanı Joe Biden’ın dışişleri bakanlığına getirmesi beklenen Antony Blinken, NATO müttefiki olduğu halde Türkiye’nin, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri almasını ‘kabul edilemez’ bulduklarını ve Türkiye’ye yaptırımların gözden geçirileceğini beyan etti.

Blinken, Türkiye ile ilişkilere dair yapığı açıklamada bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alımının ‘kabul edilemez’ olduğunu belirterek: “ABD, mevcut yaptırımların Türkiye üzerindeki etkisini görmeli ve ardından daha fazlasının yapılmasına gerek olup olmadığına karar vermelidir” dedi.

Exit mobile version