Virginia eyaletinde siyahi bir kişiyi gözaltına almak için elektroşok silahıyla birden fazla kez ateş eden polis memuru, “orantısız güç kullanmak” suçuyla gözaltına alındı.
ABD’nin Virginia eyaleti Fairfax County’de siyahi bir vatandaş, Tyler Timberlake adlı polis tarafından saldırıya uğradı. Videoda olay yerine gelen bir sağlıkçının siyahi adama “Sana yardım etmek için buradayım. Neye ihtiyacın var” diyerek yardım etmeye çalıştığı esnada polisin siyahi vatandaşa arkadan yaklaşarak elektroşok tabancasıyla şiddet uyguladığı görülüyor. Yere düşen siyahi vatandaşın sırtına dizini koyan polis, George Floyd’a yapılanın benzeri şekilde baskılayarak bir yandan da elektroşok uyguluyor. Adamın “Nefes alamıyorum” diye bağırması da Floyd cinayetini anımsatıyor.
Polis memuru Timberlake olayda orantısız güç kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. 8 yıllık polis olduğu öğrenilen Timberlake’in hüküm giymesi durumunda 36 aya kadar hapis cezası alması bekleniyor. Diğer polis memurlarının da görevden el çektirildikleri ve idari soruşturmanın devam ettiği haber alındı.
