Terör örgütü çete başısı Murat karayılan’ın ”eğer orayı alırlarsa bölgenin tamamını ele geçirirler” diyerek bahsettiği Akrep Tepesi Mehmetçiğin elinde. PKK Terör Örgütü bir sızma koridorunu daha yitirdi.
Şırnak Uludere’nin karşısına düşen Haftanin’de başlatılan Pençe Kaplan harekâtında kapsamında, Murat Karayılan’ın, “Düşerse Haftanin’in tamamını alırlar” dediği Akrep Tepesi, dün sabah TSK tarafından ele geçirildi. Önceki gün İHA’larla desteklenen Mehmetçik darbesiyle tepe terörden temizlendi.
Milli Savunma Bakanlığı, Hulusi Akar yaptığı açıklamada; “Başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nda Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tek hedefi teröristlerdir. Bundan önce olduğu gibi bu operasyonda da hiçbir sivil zarar görmemiştir, görmeyecektir” dedi.
