Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Mısır’ın Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarına tepkisine karşı, darbeyle iş başına gelen ve kendileri gibi darbeci Hafter’e destek olmak için Libya’ya müdahale edeceklerini söyleyenlerin teröre karşı Türkiye’nin haklı operasyonlarını kınamasının trajikomik olduğunu ifade etti.
Hami Aksoy, Mısır Dışişleri Bakanlığının, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarına dair açıklaması hakkındaki açıklamasında; “Mısır Arap Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığının bugün yaptığı açıklamada, Irak’ın kuzeyinde yuvalanan ve ülkemizin yanı sıra Irak vatandaşlarına da on yıllardır zulmeden terör örgütü PKK’ya yönelik yürütmekte olduğumuz Pençe-Kartal ve Pençe-Kaplan operasyonlarımızı kınamasını ve ülkemizi bölgede istikrarsızlık kaynağı olarak itham etmesini reddediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Darbeci ve sömürgeci iş birliğine dikkat çeken Aksoy devamında; “Darbeyle işbaşına gelen ve kendileri gibi darbeci Hafter’e destek olmak için Libya’ya müdahale tehdidinde bulunanların teröre karşı operasyonlarımızı kınaması trajikomiktir. Bu tarz sorumsuz açıklamalar, iddia edildiği üzere her daim yanında olduğumuz kardeş Irak halkına değil, eli kanlı PKK terör örgütünün gündemine hizmet eden girişimlerdir. Unutulmamalıdır ki terör örgütü PKK, Irak’ın da istikrarını, güvenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit etmektedir. Türkiye olarak, PKK ve destekçileri tarafından hakları gasbedilen Irak halkının yanında durmaya ve terörizmle kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.” Açıklamasında bulundu.
