Acil Yayalım

Yeşim Salkım’ın kızı Gizem İmre’nin taciz davasında karar çıktı

Yeşim Salkım’ın kızı Gizem İmre, bindiği taksinin şoförü tarafından tacize uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. İddiaya göre taksici İmre’yi taciz etti, zorla alıkoydu ve kredi kartı şifresini öğrenerek yağmaladı. Yapılan ihbar sonrası taksici hakkında dava açıldı.

Olayla ilgili ifade veren taksi şoförü A.A., İmre’yi taksiye aldığını doğruladı ancak genç kadının aşırı alkollü olduğunu ve parası olmadığını, taksi ücretini dahi ödemediğini ileri sürerek suçlamaları reddetti.

Savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şoför, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, İmre’nin olay günü giydiği kıyafetlerinden DNA incelemesi yapıldı ve genç kadının vücudunda darp ve cebir izleri bulunduğuna dair rapor verildi. Olay gecesi İmre’nin kredi kartından farklı zamanlarda başka bankalara ait ATM’lerden para çekildiği de tespit edildi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturma sonucunda, genç kadına darp ve cebirde bulunan ve taksiden indirmeyerek zorla alıkoyan taksici hakkında “Nitelikli cinsel saldırı, yaralama, kredi kartının izinsiz olarak kullanılması ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından dava açıldı. 33 yıla kadar hapsi istenen A.A., Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Yargılamaya katılmayan Gizem İmre, bir süre sonra bir dilekçe sunarak şikayetinden vazgeçti. Duruşma savcısı, genç kadının kıyafetlerinde kan izine rastlanmaması, sanığın ısrarla suçlamaları reddetmesi ve müşteki Gizem İmre’nin duruşmalara gelmemesi ve sonrasında şikayetinden vazgeçtiğini beyan eden bir dilekçe sunması hususlarından sanığın beraatını talep etti.

Mahkeme heyeti, delilleri inceleyerek atılı suçlara yönelik yeterli delil elde edilemediğinden taksi şoförünün beraatına karar verdi.

Exit mobile version