Külliyeden darbeci çıkışa sert tepki geldi!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AYM üyesi Engin Yıldırım’ın darbe imalı paylaşımına sert tepki gösterdi. Böyle bir mesajın hukuki bir tartışmayı hukuk dışına çıkaracağını belirterek; “Hakim cübbesi ile trollüğün lüzumu yoktur” dedi.
Anayasa Mahkemesi eski Başkanvekili ve şimdiki üyesi Engin Yıldırım‘ın darbe imalı paylaşımı şok etkisi uyandırdı. Önce İçişleri, ardından da AK Parti ve MHP Meclis Grup Başkanvekilleri tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Hukukçu Mustafa Akış‘tan da duruma tepki gösterenler arasındaydı.
Akış; ”Böyle bir tweet hukuki bir tartışmayı hukuki olmaktan çıkarır. Aklı başında herkes bu yazılanın ne anlama geldiğini bilir. Herkes (AYM Üyesi de olsa) aklını başına almalı, tavır ve davranışına dikkat etmelidir. Hiç kimse layüsel değildir… Bir AYM üyesi önce Anayasa’yı özümsemelidir
Hakim cübbesi ile trollüğün lüzumu yoktur. İnsan da biraz devlet adamı ciddiyeti olur. Bu tavır her şeyden öte Anayasa Mahkemesi’ne ve bu kişinin birlikte mesai yaptığı AYM üyelerine saygısızlıktır.” dedi.