Sunucu Veyis Ateş, HDP’lileri Habertürk ekranlarına neden davet etmediklerini açıkladı

Ateş, terör örgütü PKK'nın eylemlerini kınamadıkları sürece HDP'lilerin Habertürk ekranlarındaki programlara davet edilmeyeceğini söyledi

Sunucu Veyis Ateş, HDP’lileri Habertürk ekranlarına neden davet etmediklerini açıkladı
Ayşe Şeyma Arıkan - 18 Haziran 2020 Abone Ol

Terör örgütü PKK’nın eylemlerini kınamadıkları sürece HDP’lilerin Habertürk ekranlarındaki programlara davet edilmeyeceğini vurgulayan Veyis Ateş, eline kalem batırdığı örnekle durumu izleyicilere aktardı.

Habertürk TV sunucularından Didem Arslan Yılmaz’ın, HDP’lilerin neden programlara davet edilmediğine ilişkin “Bu bir tercihtir” açıklamasının ardından, kanalın diğer sunucuları Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy yeni bir açıklama ile HDP’yi programlara davet etmeyeceklerini duyurdu.

Habertürk sunucusu Veyis Ateş ana haber bülteninde yaptığı açıklamada “Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de” ifadelerine yer verdi.

Habertürk’ün bir diğer program sunucusu Mehmet Akif Ersoy da sosyal medya hesabından yazılı açıklama yaptı. Ersoy; “Devletin birliği ve vatanımızın bütünlüğüne kastederek, silahlı kalkışma yürüten PKK terörüne karşı; Vatanımızı Milletimizi ve Demokrasimizi savunma mücadelesini yurt içinde ve dışında kanıyla canıyla sürdüren güvenlik güçlerimizin bu şerefli, uluslararası ve ulusal hukuk açısından tamamen meşru olan mücadelesine saygılı olmayan, bu kapsamda, PKK’yı terör örgütü olarak görmeyen ve kanlı eylemlerini açık seçik bir şekilde kınamayan kişileri ve temsilcileri tartışma programlarına evrensel yayıncılık ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz gereğince davet etmiyoruz.” dedi.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir