Ünlü sanatçı Yılmaz Morgül’den “Irkçılığa Hayır” mesajı
Siyahi Amerikalı George Floyd’un ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada ırkçılık karşıtı başlatılan hareketlere Yılmaz Morgül de destek verdi
Siyahi Amerikalı George Floyd’un ABD’de polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada ırkçılık karşıtı hareketler başlatıldı. Bu hareketlere Yılmaz Morgül de destek oldu.
Morgül, yüzünün yarısını beyaza, diğer yarısını da siyaha boyadı ve bir video kaydetti. Ünlü sanatçı, videoda takipçilerine Türkçe ve İngilizce şekilde şu sözlerle seslendi: “Hepimiz insanız. Hepimizi Allah yarattı. Irkçılığa hayır.”
Videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Morgül açıklama kısmına; “Özel ricam; bu konuda negatif olumsuz fikirlerini yazmaya kalkanları insan olmaya davet ediyorum. Benim hayatımda da sayfamda da kötü kalpli insancıklar görmek istemiyorum. En kalbi sevgi ve saygılarımla.” notunu yazdı.