Şamil Tayyar bombaladı: ”Perinçek için beni sorguya çeken partililerim”
Şamil Tayyar, Doğu Perinçek’in ekonomi ve emniyet ile ilgili son çıkışlarına karşı derin anlamlar içeren açıklamalarda bulundu. Tayyar istifa nedeninin ipuçlarını da verdi.
AK Parti’nin etkili isimlerinden olup her zaman adından söz ettiren Gaziantep eski Milletvekili Şamil Tayyar, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in ekonomiyle ilgili “Türkiye iflasın eşiğine geldi” sözlerine ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 15 Temmuz’da “TSK darbe yapmıştır, polis askere karşı koymaz” şeklinde karar aldığı yönündeki iddiasına karşı; “Ayasofya kararından sonra Perinçek aslına rücu etti” dedi.
Twitter üzerinden görüşlerini paylaşan Tayyar; ”Ayasofya kararından sonra Perinçek aslına rücu etti. 15 Temmuz’da darbeye direnen aziz millete, hükümete, kamu görevlilerine yakışıksız ifadelerde bulundu. Yetmedi, ortaklık istedi. Önceki uyarlarım nedeniyle partide beni sorguya çekenler, umarım huzur içindedir! Perinçek, Türkiye’nin iyi yönetilemediğini ve iflasın eşiğinde olduğunu söylemiş! Buna parti içinde Cumhur ittifakı bileşeni gözüyle bakanlar, şimdi nereye bakıyor acaba?”
