Sissy Ankara’ya yumuşak bir adım mı attı?

Sissy Ankara’ya yumuşak bir adım mı attı?
Haber Merkezi - 13 Ağustos 2020 Abone Ol

Türkiye’nin sondaj faaliyetlerine engel olmak yıllarca olduğu gibi kıyıda kumla oynamasını devam ettirmek isteyen Yunanistan ile geçersiz anlaşma imzalayan Sissy yönetiminden beklenmedik bir adım geldi. Bir internet sitesinde yer alan iddiaya göre Mısır, Türkiye’ye ‘endişelerinizi anlayışla karşılıyoruz’ şeklinde iyi niyet mesajı iletti. Ankara ve Kahire arasında yakınlık iddiasının Akdeniz’deki dengeleri nasıl etkileyeceği konuşuluyor.

Avrupa ülkelerinden, Rusya’dan ve Arap yönetimlerinden aldığı gazla Ege ve Akdeniz’de srhoş adımlar atan  Yunanistan, Türkiye’nin Libya ile imzaladığı ‘deniz yetki anlaşması’ ve ilan ettiği Navtex ile adeta kendini kaybetti.

Middle East Eye adlı internet sitesinin bir Türk yetkiliyi kaynak gösteren haberine göre Mısır yönetimi, Ankara’ya; “Türkiye’nin Akdeniz’deki ulusal güvenlik endişelerini dikkate alıyoruz” mesajı iletti. Türkiye’de, Mısır’ın bu adımından dolayı memnun olduğunu karşı tarafa bildirdi.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir