Balıklar akvaryumların ziyarete kapatılmasından sonra yalnızlık çekmeye başladı
Koronavirüs sonrası alınan önlemlerle beraber akvaryumlar ziyarete kapatıldı. Balıkların duyguları olmadığı düşünülse de, akvaryum yetkililerinin açıklamasına göre balıklar insanları özlemeye başladı.

Avustralya’da bulunan bir akvaryumda, balıkların yalnızlık semptomları göstermeye başladığı tespit edildi. Bir deniz biyologu olan Paul Barnes, etkinlik eksikliği sebebiyle hayvanların depresif davranışlar gösterdiğini hatta zaman zaman “somurttuklarını” söyledi.
Barnes, Avustralya’daki Cairns Akvaryumu’nda yaşayan devasa orfoz balığı Chang’ın, bir süredir pek kendinde olmadığını, birkaç haftadır yemek bile yemediğini söylüyor. Biz farkında olmasak da, Barnes’in açıklamasına bakılırsa, bu canlılar insanlarla etkileşime girmekten hoşlanıyor.
Benzer bir haber, tur rehberi Dan Gabbut’tan geliyor. Gabbut, Avustralya’daki meşhur mercan resifi Büyük Set Resifi’nde yaşayan çırçır balığı Wally’nin de kalabalıkları ve turistlerin bölgedeki etkinliğini özlediğini belirtiyor.