covid
covid
Gıda üretimi ve satışını yapan yerlere yapılan denetimler arttı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ramazan ayında 4 milyon lira üzerinde ceza kestiklerini dile getirdi.
YERLERİNE DENETİM
Korona plastik poşete ilgiyi arttırdı
Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, salgın sebebiyle vatandaşların daha az bez torba kullandığını belirtti.
ÇIKIŞTA
Konya Belediyesi bayramda da sokak hayvanlarının yanında
Konya Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlamasının yaşanacağı Ramazan Bayramı süresince sokak hayvanlarının aç kalmamaları için harekete geçti.
Kampanya’ya destek 2 milyar lirayı aştı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, korona virüs pandemisi nedeniyle ihtiyacı olan vatandaşlara yardım amacıyla başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasıyla 2.030.380.771 TL toplandığını söyledi.
KAMPANYASI
Sokağa çıkma yasağı şekerli ürün tüketimini azaltacak
Şekerli Mamul Sanayicileri Derneği Başkanı Şemsi Kopuz, korona virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen vatandaşların şekerli mamul tüketiminde azalma görüleceğini belirtti.
Safranbolu’nun ünlü Cam Terası ıssız kaldı
UNESCO Dünya Kültür Mirası içerisinde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan bir kanyon üzerinde yapılan ve yüz binlerce turisti kendine çeken Türkiye’nin ilk cam seyir terası covid-19 nedeniyle sessiz kaldı.
SAFRANBOLU
Türkiye ile Rusya Covid-19 aşısı için birlikte çalışma kararı aldıklarını duyurdu.
Korona virüs salgınına ilişkin aşı çalışmaları devam ederken, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Yardımcısı Emine Alp Meşe, video konferans ile görüştü. Görüşmede, Türkiye ve Rusya’daki pandemi süreci, aşı çalışmaları, normalleşmeye yönelik atılan adımlar ve iki ülkedeki salgının daha da kötüleşmemesine yönelik detayların ele alındığını belirtti.
Uzun araç trafiği droneler ile görüntülendi.
Ramazan Bayramını kendi memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar, seyahat için gerekli izinleri alarak yola çıktı.
Kafe ve restaurantlarda yeni dönem
Covid-19 tedbirleri kapsamında, kafe ve restorantların faaliyetleri, sadece paket servis yapmalarına olanak sağlayacak şekilde kısıtlanmıştı.
ADIM ADIM
Covid-19’ da gizli tehlike
Covid-19 nedeniyle maske artık hayatımızın bir parçası oldu. Ancak kullanımı konusunda yapılan büyük yanlışlar var. Bunlardan biri de burnun maske dışında kalması. Virüsün burun yoluyla vücuda girdiğini hatırlatan Dr. Sema Targıt Akbaşak, “Virüs, koku siniri yolu ile beyine ulaşıyor, merkezi sinir sistemi ve sinir-kas sistemlerini tutabiliyor. Bu da gizli bir tehlike oluşturuyor.” dedi.
GÖRE UZAT
Başakşehir Şehir Hastanesi tam kapasiteyle hizmete başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin video konferans katılımıyla Başakaşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi bugün tam kapasite hizmete açılıyor.
AÇILIYOR
Sarı-kırmızılı takımın test sonuçları
İçişleri Bakanlığı’ndan 65 yaş üzerine seyahat izni
Süper Lig’de küme düşme kalkıyor mu?
Kültür Turizmine pandemi ayarı
Kovid-19 ile ilgili önemli bir gelişme kaydedildi
Borel in satışları 4 milyona yaklaştı
Koranavirüs sanal ofislere geçişi hızlandırıyor mu?
Trump’tan Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Ticaret Örgütü’ne tepki